نکات مهم و ضروری در خرید هندزفری و هدفون وایرلس
اپل در سال 2016 برای اولین بار جک هدفون را از گوشیهای آیفون حذف کرد. کمپانیهایی مثل موتورولا، گوگل و اچتیسی هم بلافاصله این کار را انجام دادند. حالا هدفونهای وایرلس کم کم وارد زندگی روزمرهی ما شدند. یک موج ناگهانی از هدفونهای وایرلس در دنیای تکنولوژی ظهور کرد. شرکتهای مختلف هدفونهای بیسیم با قابلیتها و امکانات خاص را تولید و عرضه کردند. دنیایی هیجانانگیز برای عاشقان تکنولوژی و موسیقی در راه بود. دنیایی که حالا با حضور سامسونگ و رقابت دائمی آن با اپل هیجانانگیزتر شده است.
میخواهید هدفون وایرلس بخرید؟ خرید هدفون و هندزفری بیسیم کمی سخت است. البته سخت نیست. گیجکننده است. تشخیص یک هندزفری وایرلس خوب و مقایسهی آن با سایر هدفونها نیاز به دقت و حوصله و اطلاعات زیاد دارد. چند مورد از این نکات مهم و ضروری در خرید هدفون بی سیم در ادامه آورده شدهاند. مطمئنا به دردتان میخورند.
کدام هدفون یا هندزفری وایرلس چشمتان را گرفته است؟ آیا کیفیتشان مناسب است؟ راهنمای خرید بهترین هندزفری و هدفون را هم از دست ندهید. تمام نکات ریز و جزئی که در خرید هدفون و هندزفری به دردتان میخورد را جمعآوری کردهایم.
انواع هدفون وایرلس
وقتی صحبت از خرید هدفون وایرلس است هدفون بلوتوثی معمولا اولین گزینهای است که به فکر ما میرسد. اگر گوشی شما جک هدفون ندارد بهترین گزینه بلوتوث است. البته هدفونهایی تولید و عرضه میشوند که از پورت شارژ هم استفاده میکنند. اما شارژ کردن و موزیک گوش دادن همزمان امکانپذیر نیست. در ضمن هدفونهای سیمی به راحتی هدفونهای بیسیم نیستند. حتی زیبایی و استایل آنها هم به پای هدفونهای وایرلس نمیرسد. از این رو بلوتوث گزینهی فوقالعادهای است.
بلوتوت راحت است. تقریبا تمام گوشیهای هوشمند این قابلیت را دارند. غیر از گوشیهای هوشمند سایر گجتهای دیجیتال مانند ساعتهای هوشمند، اسپیکر و … هم بلوتوث دارند و جفت کردن این دستگاهها با هم بسیار راحت و سریع است. کمتر از 10 ثانیه و در نسخههای جدید کمتر از 3 ثانیه طول میکشد تا دستگاههای بلوتوث یکدیگر را شناسایی کند. تا فاصلهی 12 متری و حتی بیشتر کار میکند. اگر مانعی بین فرستنده و گیرنده نباشد تا فاصلهی 30 و حتی 40 متری هم به راحتی کار میکنند. تکنولوژی بلوتوث هم روز به روز پیشرفتهتر و سریعتر میشود. این رشد سریع را مدیون حذف جک از گوشیهای آیفون هستیم. هر چند بسیاری از افراد بر این باورند که این یک استراتژی فروش برای هندزفریهای بلوتوثی آیفون بوده و تا اینجای کار استراتژی موفقی هم به حساب میآید.
انواع دیگر هدفون وایرلس هم وجود دارند. هدفونهای مادون قرمز از رده خارج شدهاند. چون به فاصلهی خطی بسیار کم نیاز دارند و عملا برای هدفون مناسب نیستند. هدفونهای امواج رادیویی هم وجود دارند که بسیار قدرتمند هستند و از فاصلهی خیلی دور هم قابل استفاده هستند. سنهایزر در حال حاضر به صورت تخصصی روی این هدفونها کار میکند. اما شواهدی وجود دارند که اثبات میکند امنیت کافی ندارند. امکان اختلال فرکانسی وجود دارد و مثل بلوتوث راحت و امن نیست.
کیفیت صدا در هندزفری وایرلس
کیفیت صدایی که در هدفونهای بیسیم تجربه میکنید به Audio Codec هدفون بستگی دارد. کدک یک ساختار نرمافزاری است که صدا را روی یک دستگاه رمزگذاری میکند و روی دستگاه دیگر رمزگشایی میکند. هم نرمافزار پخش موسیقی و هم هدفون باید از این کدکها پشتیبانی کنند تا کیفیت اصلی و خالص موزیک را ارسال و دریافت کنند. با برخی از این کدکهای پراستفاده آشنا شوید.
-
SBC
ورژنهای اولیه بلوتوث صدا را با فرمتی بسیار سنگین فشردهسازی میکردند که باعث میشد صدای هارش و یا دیجیتالی داشته باشند. کیفیت موزیک اصلا جالب نبود و عملا استفادهای نداشتند. اما به مرور زمان این کیفیت بهبود پیدا کرد. با معرفی پروفایل توزیع صدای پیشرفته (A2DP) و استفاده از آن در هدفونهای بیسیم کیفیت صدا تغییرات مثبتی پیدا کرد. این پروفایل صوتی در نهایت با کدک SBC توانست صداهای باکیفیت بالا را به خوبی پردازش کند و به سطح استانداردی برساند.
گزارشی که SoundExpert در سال 2014 منتشر کرد نشان میدهد که بالاترین بیتریتی که SBC میتواند رمزگشایی کند 372Kbps است و بیان شده است که برخی از دامنههای شنیداری این کدک فراتر از دامنهی شنوایی انسان است. گرچه در حال حاضر این کدک صرفا در بیتریتهای پایین استفاده میشود و کیفیت صدای آن در مقایسه با سایر کدکها بهترین نیست و همچنان جای کار دارد.
-
aptX
یک قدم رو به جلو. بعد از SBC کدک aptX معرفی شد. کدکی که اکثر دستگاههای اندرویدی در چند سال اخیر از آن پشتیبانی میکنند. کارایی این کدک مشابه صدایی است که در CD پلیرها میشنوید. تا بیتریت 352Kbps کارایی خوبی دارد. تاخیر صدایی کمتری هم نسبت به سایر کدکها دارد.
-
aptX HD
aptX هم بهبود پیدا کرد و نسخهی HD آن هم معرفی شد که آپدیتی روی فرمول قبلی بود. کیفیت صدا به مراتب بالاتر رفته است و تا 576Kbps هم کارایی مناسبی دارد و تاخیر صدایی آن هم کمتر شده است. Galaxy Note 9 ، One Plus 5T ، LG V30 و دستگاههای دیگری هم از این کدک پشتیبانی میکنند. در نظر داشته باشید که این کدک به سختافزار خاصی نیاز دارد. اگر دستگاه شما از ابتدا با این کدک همخوانی ندارد هیچ راهی برای آپدیت آن نیست.
-
AAC
اپل روی آیفون و آیپد از aptX استفاده نمیکند. بلکه از کدک پیشرفتهای به نام AAC استفاده میکند. این کدک نسخهی پیشرفتهتری از SBC است. از یک بیتریت کمتر استفاده میکند. در حدود 256Kbps اما امکانات و قابلیتهای این کدک در حدی است که از نظر کیفیت صدا با aptX برابری میکند. اگر از یک هدفون سازگار با AAC و یک منبع AAC (مانند Apple Music) استفاده کنید کیفیت صدا به مراتب بالاتر میرود و افت صدایی کمتری را احساس خواهید کرد.
تاخیر صدا در هندزفری بی سیم
تاخیر صدا در هدفونهای بلوتوثی یک مشکل اساسی است. این تاخیر در حقیقت اختلاف زمانی بین زمان ارسال سیگنال و زمانی است که صدا را میشنوید. احتمالا حین گوش دادن به موزیک چندان متوجه نشوید. چرا که تاثیری روی کیفیت موزیک ندارد. اما اگر از این هدفونها برای تماشای فیلم یا گیم استفاده کنید خواهید دید که صدا و تصویر چندان با هم سینک نیستند. این تاخیر زیاد نیست اما برای گیمرهای حرفهای هر صدم ثانیه هم ارزش دارد.
تاخیر صدا به نرمافزار و سختافزار هدفون و منبع صوتی شما بستگی دارد. کدکهایی که در منبع صدا مانند موزیک پلیر و هدفون بلوتوثی شما تعبیه شدهاند تاثیر بسیار زیادی در تاخیر صوتی دارند. در کدک aptX HD این تاخیر کاهش چشمگیری نسبت به کدکهای قدیمی داشته است. کدک AAC هم که اپل از آن استفاده میکند این تاخیر را به کمترین میزان ممکن رساندهاند و حتی میتوان از آن چشمپوشی کرد. در اپل ایرپاد 2 و اپل ایرپاد پرو این تاخیر تا حد زیادی با یک چیپ w1 برطرف شده است و مدت زمان اتصال آن به بلوتوث هم به کمتر از 3 ثانیه رسیده است. ( نقد و بررسی Apple Airpods Pro را بخوانید.)
عمر باتری هندزفری وایرلس
هدفونهای بلوتوثی از یک باتری قابلشارژ تعبیهشده تغذیه میشوند. مسلما هرچقدر این هدفونها بزرگتر و حجیمتر باشند فضای بیشتری برای باتری دارند. هدفونهای بزرگ دور گوشی و هدفونهای گیمینگ تا 30 ساعت هم میتوانند دوام بیاورند. اما ایربادهای کوچک مانند اپل ایرپادز 2 نهایتا تا 5 الی 7 ساعت قابل استفاده هستند. از طرف دیگر سامسونگ گلکسی بادز با یک بار شارژ 6 ساعت قابل استفاده است. البته ایربادهای اپل و سامسونگ یک کیف هم دارند که هم برای محافظت از ایربادها استفاده میشوند و هم میتوانند تا 2 الی 3 بار ایربادها را به صورت وایرلس فولشارژ کنند. Level U Flex که حجم بیشتری برای باتری دارد تا 11.5 ساعت هم دوام میآورد.
توجه داشته باشید که میزان صدا یا ولوم هدفون روی عمر باتری آن تاثیر میگذارد. هرچقدر که موزیک را با صدای بیشتری گوش بدهید باتری آن زودتر خالی میشود. نکتهی بعدی این است که میزان عمر باتری که شرکتهای سازنده برای آن درج میکنند در شرایط بهینه و خاص میباشد و در دنیای واقعی معمولا کارایی کمتری دارند. میتوانید از نظرات کاربران استفاده کنید. در این پست نظرات کاربران در مورد سامسونگ گلکسی بادز را جمعآوری کردهایم و مزایا و معایب آن را آوردهایم و میتوانید از آن استفاده کنید.
اتصال بلوتوث هدفون بیسیم
هر چقدر زمان اتصال و جفتسازی هدفون با گوشی کمتر باشد بهتر است. برای همین کارخانههای سازنده عمدتا سعی میکنند از نسخههای جدید بلوتوث با قابلیت اتصال سریع استفاده کنند. استفاده از چیب W1 در اپل ایرپادز 2 زمان اتصال این هدفون به گوشی را به کمتر از 3 ثانیه رسانده است. در حقیقت به محض روشن کردن بلوتوث میتوانید از ایرپاد استفاده کنید.
اندروید 6 به بالا هم سرعت اتصال بالایی دارد. برخی هدفونها از NFC استفاده میکنند. یعنی کافیست هدفون و دستگاه را به هم نزدیک کنید تا اتصال آن در مدت زمان بسیار کمتری برقرار شود. در گوشیهای اندرویدی کافیست یک لحظه گوشی و هدفون را به هم نزدیک کنید تا با هم جفت شوند و به هم متصل شوند.
برای اتصال اولیه برخی هدفونها هم نیاز دارید تا دستگاهها را با هم جفت کنید. اما این جفتسازی فقط برای بار اول انجام میشود و برای دفعات بعدی نیازی به اجرای تنظیمات و مراحل جفتسازی دستگاه نیست.
کنترل هدفون بلوتوثی
در هدفونهای سیمی معمولا کنترلرها روی کابل قرار دارند و شما به راحتی با فشار دادن دکمههای تعبیه شده میتوانید صدا را بالا و پایین کنید. یا موزیک را عوض کنید. یا تماسهایتان را جواب دهید. ایربادها چنین امکانی ندارند و معمولا از دکمهها و یا سنسورهای لمسی کوچک روی بدنهی بسیار کوچک ایرباد استفاده میکنند.
برای کنترل ایرپادهای اپل کافیست دو بار روی هدفون کلیک کنید تا دستیار صوتی Siri فعال شود. سپس با فرمانهایی نظیر Turn Volume Up یا Skip Track ایرباد را کنترل میکنید. کمپانیهایی نظیر Bose و Sony هم چنین قابلیتهایی را روی دستیار صوتی گوگل پیاده کردهاند. Jabra هم از الکسای آمازون پشتیبانی میکند.
دسترسی به کنترلها جزو مواردی است که حتما قبل از خرید هندزفری وایرلس باید چک کنید و از راحتی و در دسترس بودن آنها مطمئن شوید. برخی هدفونهای جدید کنترلها را زیبا و خوشاستایل طراحی میکنند اما کار کردن با آنها سخت است. سامسونگ گلکسی بادز هم کنترلهای راحتی دارد و از سنسورهای لمسی بهره میبرد و دستیار صوتی هم دارد.
اندازه و فرم ایرفون بی سیم
ایربادهای جدید که در حال حاضر بازار را قبضه کردهاند با هدفونهای دور گردنی و هدستها متفاوتند. بدون هیچ سیم یا کابل و گیرهای داخل گوش قرار میگیرند. پس باید به اندازهی آنها دقت داشته باشید تا حین ورزش کردن یا پیادهروی از گوش شما خارج نشوند و یا گوش شما را اذیت نکنند. ارگونومی راحت هندزفری باید در اولویت قرار بگیرد. چرا که اگر با هدفون راحت نباشید حتی موزیک هم لذت چندانی برای شما نخواهد داشت. Apple، Samsung، Bose، B&O و Sennheiser روی ارگونومی و راحتی هدفون بسیار کار میکنند و آنها مطابق با فرم گوش طراحی میکنند.
شکل هدفون هم اهمیت زیادی دارد. هدفونهای بیسیم حلزونی داخل گوش قرار میگیرند و عملا دیده نمیشوند. اصطلاحا به آنها هدفون مخفی هم میگویند. سامسونگ طراحی خاص خودش را برای ایرباد در نظر گرفته است و اپل هم در حال حاضر یک دنباله روی ایربادهای کوچکش در نظر گرفته است.
هدفونهای بلوتوثی، هدفونهای آینده هستند.
دوست داشته باشید یا نه، کم کم باید با جکهای هدفون روی گوشیها خداحافظی کنیم و به نظر میرسد آیندهی هندزفریها به سمت وایرلس شدن در جریان است. ادیوفیلها و موزیکبازها شاید کمی مقاومت کنند اما باید اعتراف کرد که هدفونهای وایرلس راحتتر هستند. کیفیت آنها روز به روز بهبود پیدا میکند و کم کم جای هندزفریهای قدیمی را میگیرند.
اگر قصد خرید هدفون و هندزفری بیسیم را دارید نکاتی که گفته شد را به دقت بررسی کنید. با هم مقایسه کنید و به هیچ وجه عجله نکنید. یک انتخاب مطمئن داشته باشید و موزیک خالص و باکیفیت گوش کنید. راستی شما هم نکات مهم و ضروری در خرید هدفون را با ما به اشتراک بگذارید. هم ما و هم کاربران سایت خوشحال میشویم نظرات و تجربیات شما را در این باره بشنویم.
خوب حالا چطور میشه این تأخیر رو بر طرف کرد توضح ندادین که؟؟!!
اگه فیلم ببینی میشه با برنامه های مختلف سینک کرد ولی بازی راهی نداره