مقایسه گلکسی بادز و اپل ایرپادز
گلکسی بادز یا ایرپاد؟ کدام یک بهتر است؟ شاید شما یکی را به دیگری ترجیح میدهید. اما واقعیت چیست؟ ما در این مقاله به مقایسه گلکسی بادز و ایرپاد اپل پرداختهایم. خواهیم دید کدام یک از این دو هندزفری بلوتوثی زیبا و کوچک بهتر است.
Apple Airpods یکی از پرفروشترین هندزفریهای قرن است. ظاهری خاص دارد. به راحتی استفاده میشود. با محصولات اپل به سادگی سینک میشود و قابلیتهای فوقالعادهای دارد. اما این فروش بالا نمیتواند نشانی از کیفیت بالای آن باشد. تستهایی که موسسهی Consumer Reports انجام دادهاند یک نتیجهی عجیب دارند: کیفیت صدا آنقدرها هم عالی نیست.
Consumer Reports سالانه تستهای مختلفی را در آزمایشگاههای CR روی هدفونهای مختلف انجام میدهد. این نتایج نشان میدهد که هدفون بیسیم اپل ایرپادز نسبت به سایر هدفونهای تو گوشی و یا اصطلاحا ایربادها ضعفهایی در دامنهی صدا دارد. یکی از ایربادهایی که در تست CR کاملا خودنمایی میکند و کیفیت صدای قدرتمندتری دارد Galaxy Buds سامسونگ است.
گلکسی بادز نهتنها در تستهای فنی و تخصصی کیفیت صدای بهتری دارد بلکه در تستهایی که کاربران روی آهنگهای مختلف داشتهاند هم برتری داشته است و امتیاز بهتری را از این نظر دریافت کرده است. ارزانتر هم هستند.
البته همچنان نمیتواند محبوب ایرپاد اپل را نادیده گرفت. دلایل زیادی برای دوست داشتن آنها وجود دارد. برای اینکه مقایسهای کامل و جامع از این دو ایرباد محبوب داشته باشیم و سپس به خرید هندزفری بی سیم و هدفون بپردازیم، در ادامه قابلیتها و امکانات هر دو هدفون به طور کامل بررسی شدهاند.
کیفیت صدای Apple Airpods در مقایسه با Galaxy Buds
اپل ایرپادز دقیقا کاری را میکند که هدفونهای معمولی انجام میدهند. دریافت کد رمزگذاری شده دیجیتالی از منبع صدا و تبدیل آن به کدهای صوتی رمزگشایی شده. فرقی نمیکند. موزیک یا دیالوگ فیلم را به خوبی میشنوید. ضعف صدایی ندارند و برای استفادهی معمولی مناسبند. اما اگر دقیق گوش کنید و زیر و بم موزیکها را خوب بشناسید کم و کاستیهایی را احساس خواهید کرد. (نکته اینکه اغلب این کم و کاستیها در Apple Airpods 2 برطرف شدهاند.)
مهمترین ضعف آن در صداهای بیس است. وقتی یک موزیک با سازهای کوبهای و صدای پایین میشنوید. مانند یک درام در هارمونی موزیک به وضوح تکان خوردن ایرپاد را احساس خواهید کرد. این ایرفون عمق صدای کمتری هم دارد. اگر چند آهنگ با بیس آکوستیک را امتحان کنید این تفاوتها را احساس خواهید کرد. در فرکانسهای میانه هم چنین مشکلی وجود دارد. نمیتواند موزیک اینسترومنتال با تعداد سازهای زیاد را هندل کند. صداها با هم میکس میشوند و احساس خوبی هنگام گوش دادن به موزیک ندارید.
اما در صداهای Treble یا زیر کیفیت صدا در حد فوقالعادهای است. کارایی مناسبی دارد و به راحتی میتوانید سازها و وکال را از هم تشخیص دهید و تفکیک کنید. اما این نمیتواند سرپوشی برای کیفیت پایین آنها در صداهای بیس و میانه باشد. کیفیت صدای ایرپاد اپل بد نیست. شاید قیمت بالای آن باعث شده است تا انتظار بالایی از این ایرپاد داشته باشیم. اما وقتی بلافاصله بعد از شنیدن یک آهنگ با Apple Airpods همان آهنگ را با Samsung Galaxy Buds میشنوید میفهمید که چه چیزی را از دست دادهاید.
هیچ هدفونی پرفکت نیست. اما با خرید هدفون بی سیم سامسونگ گلکسی بادز Galaxy Buds میبینم که این مدل نقصهای کمتری دارد. صدای بیس را به وضوح خواهید شنید. عمق صدایی که در اپل ایرپادز از آن خبری نیست را اینجا به وضوح احساس میکنید. عملکرد این ایرباد در فرکانسهای میانه و بالا هم در حد کاملا استانداردی است. سادهتر بگوییم: از گوش دادن به موزیک لذت خواهید برد. تعادل در پاسخ فرکانسی از مشخصات هندزفری خوب است. که در این موضوع گلکسی بادز موفقتر عمل کرده است.
تست طیفسنجی فرکانسی سامسونگ Galaxy Buds نشان میدهد که پلیبک و هارمونی کاملا واضح و داینامیک تولید میشوند و نسبت به Apple Airpods به مراتب بهتر عمل میکند.
شکل و اندازه
تفاوتی که در طراحی این دو مدل وجود دارد صرفا مربوط به زیباییشناسی و استایل آنها نیست. این شکل و فرم مستقیما روی کیفیت و کارایی هدفون تاثیر میگذارد. ایرپاد اپل داخل حفرهی گوش قرار میگیرد و کاملا با فرم بیضوی شکل گوش همخوانی دارد. هنگام گوش دادن به موزیک صداهای بیرون را خواهید شنید. هر چند کسی از بیرون صدای موزیک شما را نمیشنود. این به انتخاب شما بستگی دارد. مثلا در محیطهای شلوغ مثل خیابانها عملا صدای موزیک را نخواهید شنید. گرچه بسیاری از افراد دوست دارند صدای محیط را هم همزمان بشنوند. مثلا حین پیادهروی یا زیر باران.
اما گلکسی بادز در این زمینه هم برنده است. ایربادهای ژلهای و پلاستیکی به راحتی داخل کانال گوش قرار میگیرند و هیچ صدایی را از بیرون نخواهید شنید. کانال گوش کاملا بسته میشود و برای محیطهای شلوغ بسیار ایدهآل است. اما یک قابلیت هیجانانگیز دیگر به نام Ambient Sound دارد. میتوانید صدای محیط را فعال کنید و همزمان با شنیدن موزیک صدای محیط را هم بشنوید. قابلیتی ویژه و خاص که برای هر سلیقهای جوابگو است.
کدام یک راحتتر داخل گوش قرار میگیرد و تکان نمیخورد؟ از لحاظ تکان نخوردن گلکسی بادز نسبتا بهتر است. وینگ یا بالهای روگوشی سیلیکونی هم برای این ایرباد وجود دارند که آنها را کاملا ثابت نگه میدارد. گرچه ممکن است برخی از افراد با مدلهای پلاستیکی ایرباد مشکل داشته باشند و برای برخیها آزاردهنده است. بستگی دارد. ایرپاد اپل راحتتر داخل گوش قرار میگیرد. فشاری به کانال گوش وارد نمیکند و عملا ایرپاد را داخل گوش خود احساس نخواهید کرد اما از نظر ثابت بودن و تکان نخوردن به پای ایرباد سامسونگ گلکسی بادز نمیرسد. گرچه این موارد کاملا به سلیقه و انتخاب شما بستگی دارند.
مقایسه عمر باتری گلکسی بادز و اپل ایرپادز
هم Apple Airpods و هم Galaxy Buds کوچک هستند و یک محفظه برای نگهداری از ایربادها دارند. کوچک بودن ایربادها باعث شده است که باتری آنها طول عمر کمتری هم داشته باشد. برای همین کیس یا محفظهی نگهداری به عنوان یک محفظهی شارژ عمل میکند و وقتی ایربادها را داخل کیس قرار میدهید خودبخود شارژ میشوند.
ایرپادهای اپل با یک بار شارژ میتوانند 5 ساعت موزیک پخش کنند و محفظهی شارژر میتواند 4 بار این ایرفونها را دوباره شارژ کنید. اما گلکسی بادز آمار ضعیفتری دارد. با یک بار شارژ 6 ساعت شارژ نگه میدارد و محفظهی شارژ آن تا دو بار و حتی کمتر میتواند باتری را فولشارژ کند. اینها آمارهایی هستند که اپل و سامسونگ منتشر کردهاند و تستهای مختلف هم چنین نتایجی داشتهاند.
یک نکته: کیس شارژر گلکسی بادز هم به صورت وایرلس و هم توسط کابل شارژ میشود. اما کیس شارژر اپل ایرپاد تنها توسط کابل شارژ میشود. اپل در اپل ایرپادز 2 قابلیت شارژ وایرلس را قرار داده است. بنابراین اگر مدل وایرلسی را دوست دارید میتوانید به خرید هدفون بی سیم اپل ایرپادز 2 Apple Airpods 2 With Wireless Charging Case بپردازید.
کار کردن با کدام یک راحتتر است؟
هر دو مدل از کنترلهای Tap یا ضربهای استفاده میکنند. در گلکسی بادز:
یک بار کلیک: پلی یا پاز کردن موزیک
دوبار کلیک: تغییر ترک آهنگ (آهنگ بعدی) یا جواب دادن تماس
سه بار کلیک: آهنگ قبلی
کلیک کردن و نگهداشتن: رد تماس یا فعال کردن دستیار صوتی
اگر گوشی اندرویدی داشته باشید از طریق اپلیکیشن سامسونگ میتوانید قابلیت کلیک و نگهداشتن را تغییر دهید. میتوانید از آن برای کم یا زیاد کردن صدا و یا فعال کردن حالت Ambient استفاده کنید.
کنترلهای اپل ایرپادز محدودترند:
یک بار کلیک: پخش یا پاز کردن موزیک
دو بار کلیک: پخش آهنگ بعدی
اگر ایرپاد را به یک دستگاه اندرویدی وصل کنید این قابلیتها تمام چیزی است که خواهید داشت. البته اپلیکیشنهای واسطه وجود دارند که میتوانید توسط آنها کنترلها را تغییر دهید. اما شما نمیتوانید آهنگ قبلی را گوش کنید یا اینکه صدای آن را زیاد و کم کنید. اگر گوشی اپل دارید میتوانید به راحتی Siri را فعال کنید و با دستورهای صوتی این کار را انجام دهید که بسیار راحتتر است.
هر دو دستگاه به راحتی با گوشیهای اپل و سامسونگ و سایر گوشیهای اندروید و یا iOS جفت میشوند. برای اتصال ایرپاد به دستگاههای اپل کافیست ایرپاد را از محفظه خارج کنید و گوشی شما به صورت اتوماتیک صفحهی جفتسازی گوشی و ایرپاد را باز میکند. جفتسازی گلکسی بادز هم بسیار راحت است. با یک بار جفتسازی هر بار که ایرپاد اپل یا گلکسی بادز را از محفظه خارج میکنید خودبخود به دستگاههای جفتشده متصل میشود و کمتر از 5 یا 6 ثانیه طول میکشد تا کامل به هم وصل شوند.
هر لحظه که ایرپاد اپل یا گلکسی بادز را از گوش خود خارج میکنید موزیک خودبخود متوقف میشود و تا زمانی که دوباره داخل گوش قرار ندهید پخش نمیشود. این قابلیت در ایرپاد اپل صرفا روی گوشیهای اپل کار میکند. اما در گلکسی بادز فرقی نمیکند. روی تمام گوشیها کار میکند.
جمع بندی
ایرپاد نسل اول اپل در گزارشات و تستهای فنی امتیاز خوبی دریافت نکرده است. گرچه هنوز هم اکثر افراد و مخصوصا فنهای محصولات اپل کیفیت صدای آن را قابل قبول و سطح بالا میدانند. محفظهی شارژ آن قدرتمندتر است و برای تماس گرفتن هم مناسبتر است و اگر یک گوشی اپل دارید قابلیتها و امکانات زیادی را تجربه خواهید کرد. کنترلهای آن نسبت به گلکسی بادز ضعیفتر عمل میکنند و برخی قابلیتهای جذاب گلکسی بادز را ندارد. کیفیت صدای آن هم به پای گلکسی بادز نمیرسد. اما همچنان هر کدام طرفداران خاص خودش را دارد.
در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی بادز از نظر کاربران میتوانید شاهد نظرات مختلف کاربران باشید. اما نظر شما چیست؟ اگر از این هدفونها استفاده کردهاید نظر خودتان را در کامنتها بنویسید. خوشحال میشویم نظرات و تجربیات شما را بشنویم.
در ضمن میتوانید مقایسه لول یو و لول یو فلکس و لول یو پرو را هم بخوانید. این سه هندزفری دورگردنی هم بسیار محبوبند که اختلافات ریز و درشت زیادی با هم دارند. کاملترین مقایسهای که میتوانید از این هدفونها داشته باشید. همین است.