
گلس فول چیست؟ تفاوت گلس فول کاور با گلس معمولی
هر ساله گوشیهای هوشمند جدید عرضه میشوند که ظاهری خاص خودشان دارند. کمپانیهای تولیدکننده گوشی مدلهای جدیدی عرضه میکنند تا سهم بازارشان را افزایش دهند. در این میان صفحات گوشیهای هوشمند هم تغییرات زیادی داشتهاند. انواع صفحه نمایش تخت، خمیده، بدون حاشیه و … عرضه شدهاند و برای مراقبت از این صفحات به یک گلس فول کاور نیاز خواهید داشت. واقعا بهترین گلس برای گوشی های خمیده کدام است؟ اما گلس فول چیست؟ و چرا گلس فول کاور برای گوشی ضروری است؟ در این مطلب به این سوالات جواب میدهیم و نکاتی هم در مورد گلس فول چسب و دور چسب خواهیم گفت.
گلس فول کاور چیست؟
کمپانیهای تولیدکننده گلس محافظ صفحه برای اینکه بتوانند نیاز افراد مختلف که مدلهای متنوع گوشی را دارند برطرف کنند گلسهایی تولید میکنند که پوششی کامل روی صفحه داشته باشد. یعنی تمام قسمتهای صفحه نمایش را پوشش دهد. مهم نیست این محافظ صفحه از جنس تمپرد گلس یا شیشه حرارتدیده است و یا سرامیکی است. در هر صورت آنها سعی میکنند مطابق با مدل گوشی گلس محافظ فول کاور تولید کنند.
اما گلس فول چیست؟ گلس فول کاور نوعی گلس است که تمام قسمتهای حاشیه و لبهها و بالا و کنارههای گوشی را پوشش میدهد. حتی اگر گوشی لبههای خمیده داشته باشد و یا اصطلاحا Edge باشد گلس فول کاور یا تمام صفحه میتواند این قسمتها را به طور کامل پوشش دهد. مخصوصا برای گوشیهای جدید که اکثرا لبههای خمیده یا Curve دارند گلس تمام صفحه ضروری است. چون لبههای صفحه نمایش بیشتر از هر قسمت دیگری در معرض خطر هستند. این گلسها در مدلهای 2.5D ، 3D ، 5D و حتی 9D عرضه میشوند که ویژگیهای خاص خودشان را دارند. در این مقاله تفاوت انواع گلس تخت و 2.5 و 3 و 5 و 9 بعدی را بخوانید.
انواع گلس تمام صفحه یا فول کاور ؛ بهترین گلس برای گوشی های خمیده
گلس تمام صفحه یا Full Cover بیشتر با توجه به جنس تقسیمبندی میشوند.
- گلس تمام صفحه تمپرد گلس
- گلس فول سرامیکی
- گلس فول ضدضربه
- گلس تمام صفحه TPU
از طرفی میتوان این گلسها را با توجه عنوانی که در صنعت به آن گفته میشود تقسیمبندی کرد. عمدتا به گلسهای فول صفحه گلس 2.5D یا 3D گفته میشود. گلسهایی که به صورت سهبعدی ساخته میشوند و دیگر حالت تخت را ندارند عموما پوششی کامل دارند و اصطلاحا به آنها فول کاور گفته میشود.
فرق گلس فول با گلس معمولی در چیست؟
گلس معمولی همان گلس تخت است که در بازار دیدهایم. این گلس روی گوشیهایی که حالت خمیده دارند ظاهر ناخوشایندی دارد. لبههای گلس مزاحم کار کردن با گوشی میشوند و به طور کلی استایل گوشی را به هم میریزند. اما گلس تمام صفحه به طور کلی روی صفحه نمایش گوشی قرار میگیرد و لبههای آن دقیقا جایی تمام میشوند که صفحه نمایش تمام میشود و اصلا مزاحمتی در حین کار کردن با گوشی ایجاد نمیکنند.
اصولا تفاوت گلس فول و گلس معمولی در میزان پوشش صفحه نمایش است. گلسهای معمولی را بارها دیدهاید. اکثر گلسهای قدیمی تخت بودند. اما در حال حاضر با استفاده از تکنولوژیهای جدید گلسهایی با حالت خمیده تولید میشوند تا از گوشیهای جدید به خوبی محافظت کنند. میدانید که قیمت صفحه نمایش خمیده هم بیشتر است. اگر آسیب ببیند مجبور میشوید هزینه زیادی را برای تعمیر و تعویض صفحه بپردازید در نتیجه استفاده از گلس فول کاور برای گوشیهای خمیده ضروری است.
گلس فول کاور مشکلی از نظر نصب هم ندارد. اگر گلس استاندارد برای گوشیتان خریداری کنید خواهید دید که کاملا متناسب با ابعاد صفحه نمایش طراحی شدهاند و خیلی راحت هم روی گوشی نصب میشوند. نحوه نصب گلس فول 3D فول چسب را اینجا ببینید. اگر گلس شما دورچسب است میتوانید نحوه نصب گلس دورچسب را اینجا ببینید.
تفاوت گلس فول چسب و دور چسب در چیست؟
گاهی اوقات گلس فول با گلس فول چسب اشتباه گرفته میشود. به طور کلی از نظر نوع چسب و نصب گلس میتوان آنها را به دو دسته تقسیمبندی کرد.
- گلس فول چسب: این گلس روی تمام سطح صفحه چسب سیلیکونی دارد. یعنی در تمام نقاط به صفحه نمایش میچسبد.
- گلس دور چسب: گلس دور چسب تنها در کنارهها و حاشیه حالت چسبندگی دارد. اصطلاحا به آن گلس دارای حاشیه هم گفته میشود. اگر دقت کنید میبینید که دور تا دور آن یک لایه مشکیرنگ وجود دارد و تنها در این قسمتها حالت چسبندگی دارد.
گلس فول کاور هم میتواند فول چسب باشد و هم دور چسب. در حقیقت اکثر گلسهای فول در هر دو مدل عرضه میشوند چون از نظر استایل هم تفاوتهایی با هم دارند. یا برخی افراد ترجیح میدهند از گلس دور چسب استفاده کنند تا روی سطح صفحه حالت چسبی وجود نداشته باشد. (نکته: چسبهای سیلیکونی بعد از جدا شدن گلس به سادگی از سطح صفحه نمایش پاک میشوند.)
چرا استفاده از گلس تمام صفحه ضروری است؟
حالا میدانید که علت استفاده از گلس فول چیست و چه کاربردی دارد. اما اینجا یک نکتهی مهم وجود دارد که باید به آن دقت کنید.
- اگر گوشی شما صفحه نمایش خمیده یا Curve دارد یا گوشی شما از نوع Edge-to-Edge است باید حتما از گلس فول استفاده کنید. چون اگر گوشی از دستتان بیفتد لبههای صفحه نمایش اولین جایی است که ممکن است آسیب ببیند. و یکی از دلایلی که صفحه نمایش گوشی کار نمی کند آسیب فیزیکی به صفحه است که حتما باید به آن توجه داشته باشید.
- این گلسها تمام قابلیتهای گلسهای معمولی را دارند و در برخی مواقع امکانات و قابلیتهای بیشتری هم دارند. چون اکثر گوشیهای جدید گرانقیمت هستند کمپانیهای سازنده سعی میکنند محافظت ماکزیمم را برای صفحات نمایش تامین کنند. در نتیجه سختی آن را بالاتر میبرند. طراحی آن را تقویت میکنند و سعی میکنند از تکنولوژیهای مدرن برای حرارتدهی و شکلدهی گلسها استفاده کنند. در نتیجه گلسهای فول که توسط برندهای معتبر تولید میشوند به مراتب کیفیت بالاتری دارند.
- قابلیتهای دیگری مانند پوشش چربیگریز و ضدلکه، پوشش ضدگردوغبار، فیلتر UV و … روی گلسهای جدید فول وجود دارد. (بیشتر بخوانید: گلس UV چیست؟)
- قیمت گلس فول کاور یا تمام صفحه نسبت به گلسهای معمولی چندان زیاد نیست و میتوانید با هزینهای نسبتا کمتر امنیت گوشیتان را بسیار بالاتر ببرید.
چه گلس برای گوشی بخریم؟
اگر قصد دارید بهترین گلس را برای گوشیتان خریداری کنید در اینجا انواع گلس گوشی را معرفی کردهایم و مزایا و معایب هر کدام را گفتهایم. میتوانید این گلسها را با توجه به جنس و کاربردهای آنها ببینید و اطلاعات بیشتری در مورد هر کدام کسب کنید. در ضمن اگر میخواهید گلس باکیفیت و بادوام برای گوشیتان خریداری کنید در استایل آپ میتوانید مدلهای مختلف گلس را با توضیحات کامل ببینید و سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. اینجا در صفحه خرید گلس موبایل میتوانید بهترین گزینهها را ببینید. یا همین الان مدل گوشیتان را در کادر جستجو وارد کنید و تمام لوازم جانبی مربوط به گوشیتان را مشاهده کنید.
سوالات رایج در مورد گلس فول
تفاوت گلس فول کاور با گلس معمولی در چیست؟
گلسهای معمولی یا تخت فقط وسط ال سی دی را میپوشاند و دور تا دور لبهی گوشی بدون پوشش میماند. برخلاف گلسهای فول که پوشش تمام صفحه دارند. با وجود گلسهای فول، گلسهای تخت دیگر کاربردی ندارند.
مزایای گلس فول چیست؟
گلس فول با پوشش کامل صفحه، لبههای گوشی را از ضربه و خش محافظت میکند. همچنین گلسهای فول دوام بیشتری دارند. چون لبههای گلس فول کنده نمیشوند. با پوشش تمام صفحه استفاده از تاچ گوشی راحتتر میشود.
بهترین لوازم جانبی موبایل را هم در اینجا معرفی کردهایم و از قابلیتها و ویژگیهای هر کدام گفتهایم. اینجا مرجع تخصصی لوازم جانبی است و میتوانید تمام اطلاعات موردنیاز برای خرید بهترین لوازم جانبی را اینجا به دست بیاورید.