چرا گوشی کارت حافظه را نمیخواند؟ دلایل و راهحلها
گاهی اوقات وقتی میخواهیم کارت حافظه را به موبایل وصل کنیم با مشکل شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی مواجه میشویم. این اتفاق وقتی حافظه اصلی موبایل پر شده و نیازی شدیدی به یک فضای اضافه داریم میتواند خیلی آزاردهنده باشد. پیام SD card not detected برای همه ما یک کابوس بزرگ است که نهایتا به از دست دادن اطلاعاتمان ختم میشود. اما فرمت کردن کارت حافظه تنها راه برای رفع مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی نیست. بلکه راههای خیلی بیشتری وجود دارند که باید پیش از فرمت کردن به آنها هم فکر کنیم.
به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی اندروید را با هم بررسی کنیم و راه حلهایی کاربردی برایش ارائه دهیم.
علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی چیست؟
برای اینکه بفهمیم چرا کارت sd بالا نمیاد باید چند نکته مهم را بررسی کنیم. چون خیلی از اوقات شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی به دلایل نرم افزاری اتفاق میافتد و اصلاحشدنیست. اما گاهی اوقات هم خراب بودن کارت دلیل بالا نیامدنش است و کاری از دستمان برنمیآید. در ادامه چند تا از دلایل رایج علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی را با هم بررسی میکنیم:
- حجم و ظرفیت SD Card توسط گوشی شما پشتیبانی نمیشود
- گوشی در حالت انتقال دیتا قرار ندارد
- اپلیکیشن گوشی قدیمیست و دچار اختلال میشود
- پینهای کارت حافظه کثیف شدهاند
- کارت حافظه آسیب دیده یا شکسته است
- سیستم عامل اندروید آپدیت نشده و باگ دارد
راه های رفع مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی کدامند؟
برای حل مشکل شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی باید آن را از چندین جهت بررسی کنیم. همانطور که گفتیم یکی از عوامل بالا ممکن است در ایجاد این مسئله دخیل باشند، بنابراین لازم است که حتما گوشی و کارت حافظه را از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری چک کنیم که مشکلی نداشته باشند.
روش اول – کارت حافظه را تمیز کنید
احتمالش زیاد است که علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی کثیف بودن پینهای آن باشد. پس حتما با استفاده از یک پارچه سفید قسمت مسی رنگ کارت حافظه که محل اتصال آن با موبایل است را تمیز کنید. اگر لکهای روی پارچه ایجاد شد یعنی یا پینها لک شدهاند یا زنگ زدهاند.
روش دوم – کارت حافظه را دوباره نصب کنید
گاهی اوقات کلید رفع مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی این است که یک بار دیگر آن را جا بیندازیم. خیلی پیش میآید که SD Card به خوبی داخل گوشی جا نمیخورد و باعث میشود که موبایل تشخیصش ندهد. پس قبل از اینکه سراغ روشهای جدیتر بروید، اول یک بار امتحان کنید ببینید که آیا کارت درست داخل اسلات قرار گرفته است با نه. برای این کار بهتر است کارت را خارج کنید و دوباره جا بزنید. دقت کنید که قسمت پیندار کارت حافظه باید حتما با گوشی در تماس باشد، از این رو معمولا روی محل نصب کارت نشان میدهد که باید از کدام سمت آن را وارد گوشی کنید. پس یادتان باشد که حتما به این راهنمایی توجه کنید.
روش سوم – درایورهای کارت حافظه را آپدیت کنید
درایورهای قدیمی و آپدیت نشده یکی از مهمترین دلایل شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی هستند. اگر مطمئن نیستید که درایور کارت حافظهتان در چه وضعیتی است حتما مراحل زیر را برای آپدیت کردنش طی کنید:
- در قدم اول کارت حافظه را با رم ریدر به کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کنید
- روی My Computer یا This PC کلیک راست کرده و گزینه Manage را انتخاب کنید.
- در صفحهای که باز میشود Device Manager را انتخاب کنید و در کنار Universal Serial Bus controller علامت + را بزنید.
- در لیستی که باز میشود، یکی از درایورها با علامت زرد رنگ اخطار مشخص شده است. کلید راست کنید و Update Driver Software را بزنید. گزینه search for updated driver software automatically را بزنید تا کامپیوتر شروع به پیدا کردن فایل آپدیت برای درایور کند.
- حالا اگر درایور قدیمی باشد و نیاز به آپدیت داشته باشد، خودش بروزرسانی شده و نصب میشود. پس سیستم را ریاستارت کنید و دوباره امتحان کنید که آیا گوشی کارت را میخواند یا نه؟
آپدیت درایورها با برنامه Driver Easy
گاهی اوقات آپدیت کردن درایورها با روش بالا ممکن نیست یا دچار باگ میشود. در این مواقع استفاده از یک برنامه آپدیت درایور میتواند خیلی کار را برایتان راحتتر کند. پس این بار که با مشکل شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی مواجه شدید و خواستید درایورهای کارت حافظه را آپدیت کنید، بد نیست از برنامه Driver Easy هم کمک بگیرید.
- در قدم اول برنامه Driver Easy را دانلود و نصب کنید.
- حالا برنامه را اجرا کرده و با انتخاب Scan Now سیستم را اسکن کنید. بدین ترتیب اگر درایور مشکلداری داخل کامپیوتر وجود داشته باشد، برنامه تشخیصش میدهد.
- پس از پایان اسکن یک لیست به شما نمایش داده میشود که وضعیت درایورهای مشکل دار در آن نشان داده شده است. مشکل درایورها میتواند قدیمی بودن و آپدیت نشدن باشد که با گزینه Update میتوانید نسخه جدیدترشان را دانلود و سپس نصب کنید. اگر به نسخه پولی این برنامه دسترسی داشته باشید حتی میتوانید همه درایورها را با هم آپدیت کنید تا کارتان راحتتر شود.
- با ریاستارت کردن کامپیوتر میتوانید نتیجه رفع مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی را ببینید.
روش چهارم – با کامپیوتر عیب یابی کنید
همیشه نیاز نیست درایور را آپدیت کنید تا علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی را بررسی کنید. گاهی اوقات یک Diagnose ساده با کامپیوتر میتواند سبب درست شدن مشکل بالا نیامدن SD Card شود.
- مانند روش قبل کارت را با رم ریدر به لپ تاپ وصل کنید
- به My Computer رفته و دنبال درایو کارت حافظه بگردید
- روی disc راست کلیک کرده و Property را انتخاب کنید
- حالا به بخش Tools رفته و با زدن Repair Drive عیب یابی کارت حافظه را شروع کنید
- وقتی فرایند عیب یابی تمام شد، کارت را خارج کرده و داخل گوشی اندرویدتان قرار دهید. سپس بررسی کنید که مشکل حل شده یا نه؟
روش پنجم – با فرمان CHKDSK عیب یابی کنید
وقتی کارت حافظه دچار ارورهای داخلی و بد سکتور میشود، احتمالش زیاد است که گوشی اندروید نتواند آن را تشخیص دهد. در این مواقع میتوانید شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی را با فرمان CHKDSK عیب یابی کنید.
- برای این کار اول از همه با راست کلیک کردن This PC یا My Computer به بخش Manage بروید.
- در پنجرهای که باز میشود، Disk Management را انتخاب کرده و در صفحه سمت راست دیسک مربوط به کارت حافظه را شناسایی کنید. بسته به اینکه کامپیوتر کارت را بشناسد یا نه ممکن است آن را در این لیست ببینید یا نبینید.
- حالا کلیدهای Win + R را به طور همزمان بگیرید تا پنجره Run باز شود.
- در نوار Open این پنجره cmd را تایپ کنید و اینتر بزنید.
- در پنجره فرمان باز شده دستور chkdsk F: / f یا chkdsk F:/f /offlinescanandfix را تایپ کرده و اینتر کنید.
روش ششم – گوشی اندروید را عیب یابی کنید
اگر تا اینجای کار علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی را با ما بررسی کردید و هیچ کدام از روشها به دردتان نخورد، ممکن است اصلا ایراد از کارت حافظه نباشد. برای اینکه بفهمیم مشکل از کجاست، باید حتما گوشی اندرویدمان را هم برای رفع خطاهای احتمالی چک کنیم. برنامه DroidKit میتواند به خوبی گوشی اندروید شما را بررسی کند و ایراداتی که باعث شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی میشوند را حل کند.
- در قدم اول آخرین ورژن برنامه DroidKit را دانلود و روی لپ تاپ (ویندوز یا مک) نصب کنید. سپس باید گوشی را هم با کابل تایپ سی یا یو اس بی به کامپیوتر متصل نمایید.
- وقتی برنامه DroidKit را اجرا کنید، با چند گزینه روبهرو میشوید که میتوانید نوع عیبیابی مورد نظر را از بینشان انتخاب کنید. گزینه مد نظر ما در این آموزش Fix System Issues در وسط صفحه است که انتخابش میکنید.
- حالا برنامه از شما میخواهد تا Firmware موبایلتان را دانلود کنید.
- در این مرحله باید گوشی را در حالت دانلود قرار دهید تا برنامه شروع کند به عیب یابی گوشی.
- پس از چند دقیقه گوشی ریاستارت میشود و این یعنی عیب یابی انجام شده و مشکل رفع شده است.
روش هفتم – کارت حافظه را فرمت کنید
اگر به این دو روش آخر رسیدهاید یعنی هیچ کدام از راههای بالا جواب ندادهاید و احتمالا خیلی اوضاع کارت حافظهتان خراب است. در این دو روش میخواهیم توضیح دهیم که برای رفع مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی گاهی ممکن است مجبور به فرمت و ریست کردن دستگاهتان شوید. اما نیازی نیست که حتما همه اطلاعاتتان را برای همیشه از دست بدهید. پس عجله نکنید و قبل از فرمت کردن SD Card اول از آن بک آپ بگیرید. برنامههای زیادی مانند SD Card Recovery Tool وجود دارند که میتوانید با کمک آنها اطلاعات کارت را پیش از فرمت کردن ذخیره کنید.
- کارت حافظه را از طریق رم ریدر به کامپیوتر متصل کنید.
- وارد My Computer شوید و دیسک مربوط به کارت حافظه را پیدا کنید.
- راست کلیک کرده و گزینه Format را بزنید.
- در صفحهای که باز میشود در قسمت File System کارت را به فرمت Fat32 برسانید.
- تیک گزینه Quick Format را زده و Start کنید.
اگر مشکل کارت با فرمت حل شده باشد میتوانید با کمک برنامه بالا اطلاعاتش را دوباره برگردانید. اگر قصد دارید اطلاعات خودتان را از یک گوشی به گوشی دیگر انتقال دهید راههای انتقال فایل از اندروید و به آیفون و بالعکس را بخوانید.
روش هشتم – گوشی را فکتوری ریست کنید
تیر آخرتان برای رفع مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی این است که کلا گوشی را ریست کنید. اگر دلتان میخواهد که حتما کارت حافظه را به گوشی متصل کنید، تنها راهی که برایتان باقی مانده برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه است.
- به قسمت Settings گوشی بروید و گزینه Backup And Reset را انتخاب کنید.
- اطلاعات گوگل را در این صفحه بک آپ بگیرید و سپس ریست فکتوری را بزنید.
با این کار احتمالا علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی مشخص میشود و میتوانید از SD کارتتان استفاده کنید. اما اگر نشد، احتمالا اس دی کارت خراب شده و دیگر قابل استفاده نمیباشد.
پیشنهاد مطالعه: آموزش ریکاوری کردن عکسهای گوشی
نتیجه گیری
شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی یکی از دردسرهایی است که در گوشیهای اندروید با آن مواجه میشویم. خیلی از اوقات حافظه گوشی برای نگهداری همه اطلاعاتی که نیاز داریم کافی نیست و دست به دامن کارتهای حافظه میشویم. هرچند الان همه گوشیهای موبایل در حافظههای 256 یا 512 گیگ عرضه میشوند و دیگر مشکل پر شدن حافظه داخلی خیلی مطرح نیست. اما موبایلهای قدیمیتر که فقط 64 یا 32 گیگ حافظه دارند، عملا با چند تا عکس و ویدیو دیگر فضایی برایشان باقی نمیماند. به همین دلیل خیلی مهم است که بتوانیم علت بالا نیامدن کارت حافظه گوشی را شناسایی و راه حلش را پیدا کنیم. در انتها میتوانید سایر مشکلات گوشی و راهحلهای هر کدام را اینجا بخوانید. پیشنهاد میکنیم از دست ندهید.
باسلام حافظه گوشی من ۲۵۶هست ولی ناگهانی صفر میشه وقتی خاموش روشن میکنم باز میاد ولی زمانی که شارژباطری پر میشه بازهم میپره حافظه داخلی میشه صفرلطفا راهنمایی بفرماین سامسونگa52s