راهنمای خرید پاوربانک و شارژر همراه
پاوربانک یا شارژرهای همراه به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مدرن تبدیل شدهاند، مخصوصا برای کسانی که استفاده مداومی از دستگاههای الکترونیکی دارند یا زیاد سفر میکنند. شاید تا چند سال پیش پاوربانک یک وسیله اضافه یا خاص محسوب میشد، اما امروزه به یک ابزار مهم و روزمره تبدیل شدهاند و تقریبا همه ما به آنها نیاز داریم. همین محبوبیت و نیاز بالا باعث شده مدلهای خیلی متنوع و زیادی با برندهای مختلف وارد باز شوند و جای خود را میان دیگر لوازم جانبی پرکاربرد باز کنند.
راهنمای خرید پاور بانک
اما بهترین شارژر همراه کدام است؟ پاوربانکها در اشکال و اندازههای متنوع با ظرفیتهای مختلفی تولید میشوند، علاوه بر آن باید تکنولوژیهای مختلف باتریها را هم در نظر گرفت. انتخاب بهترین پاوربانک از میان این همه محصول گوناگون ممکن است دشوار باشد. دانستن این که هرکدام از ویژگیها دقیقا چه تاثیری دارند و اینکه آیا اصلا برای کاربرد شما مهم هستند یا نه میتواند شما را گیج کند اما دانستن مشخصات پاوربانک خوب میتواند کمی شما را راهنمایی کند. در این راهنمای خرید پاوربانک تعدادی از کلیدیترین مشخصات را در زیر آوردهایم.
-
ظرفیت باتری
یکی از مهمترین ویژگیهای پاوربانک ظرفیت آن است. در نظر بگیرید که برای کاربرد شخصی خود به چه ظرفیتی نیاز دارید، برای مثال تبلت به ظرفیت بالاتری از گوشی هوشمند نیازمند است. برای این کار میتوانید ظرفیت باتری دستگاه خود را چک کنید.
میزان شارژ با میلیآمپرساعت (mAh) اندازهگیری میشود. در نتیجه یک باتری 1000 mAh، در یک ساعت 1000 میلیآمپر تامین میکند، یعنی 1 آمپر در هر ساعت. شاید گوشیهایی قدیمی ظرفیتی پایینتر از 1000 mAh داشته باشند، اما اسمارتفونهای جدید تا 3000 mAh و بیشتر ظرفیت دارند. برای یک بار شارژ کامل، پاوربانک باید ظرفیتی کمی بیشتر از ظرفیت باتری دستگاه مورد نظرتان داشته باشد. اگر باتری گوشی شما سریع خالی میشود همراه داشتن یک پاوربانک با ظرفیت بالا میتواند تا حد زیادی استرس شما را بابت خاموش شدن گوشی از بین ببرد.
-
جریان خروجی پاوربانک
یکی دیگر از مشخصات پاوربانک خوب این است که با چه نرخی میتواند شارژدهی کند. این پارامتر روی زمان شارژ تاثیر مستقیم دارد، یعنی هرچه جریان کمتر باشد، مدت زمان بیشتری برای شارژ لازم است.
با توجه به شارژر اصلی دستگاهتان میتوانید جریان خروجی مناسب را پیدا کنید. برای مثال دستگاههای USB کوچک تنها در حدود 0.5 میلیآمپر نیاز دارند ولی این عدد برای گوشیها تقریبا 1 آمپر و در تبلتها به حدود 2 آمپر میرسد. حالا اگر دستگاه شما قابلیت فست شارژ داشته باشد، این عدد بالاتر رفته و مثلا به 3 آمپر میرسد، پس باید دقت کنید شارژر همراهی با خروجی جریان بالا خریداری کنید.
به این نکته توجه کنید که اگر پاوربانکتان دو یا چند خروجی داشته باشد، ممکن است نتواند بطور همزمان در حداکثر جریان شارژدهی کند.
-
تعداد پورتها
نکته بعدی که در راهنمای خرید پاوربانک باید به آن توجه کنید تعداد پورتهای خروجی است. پاوربانکهای قدیمیتر تنها یک پورت شارژ دارند، اما با استفاده بیشتر و بیشتر از دستگاههای مختلف حالا پاوربانکها معمولا دارای دو پورت و حتی بیشتر هستند. فقط باید دقت کنید هنگام شارژ همزمان دو یا چند دیوایس جریان خروجی بین آنها تقسیم میشود و سرعت شارژدهی را پایین خواهد آورد.
-
اندازه و وزن
این دو آیتم برای حمل و نقل دستگاه خیلی مهم است، علیالخصوص اگر مدام در حال جابجایی و سفر باشید. با توجه به این که هرچه ظرفیت پاوربانک بالاتر باشد ابعاد و وزن آن هم بالا میرود، ممکن است تصمیم بگیرید برای کارهای روزمره و شارژ تنها یک گوشی هوشمند یک شارژر با ظرفیت پایینتر اما جمع و جور و سبکتر انتخاب کنید.
-
نوع باتری
باتری شارژرهای همراه ممکن است لیتیوم-یونی یا لیتیوم-پلیمری باشند. این دو نوع از بیشتر جهات به هم شبیهاند و تفاوتهای بسیار کمی دارند. باتریهای لیتیوم-یونی چگالی توان بالاتری دارند و اثر حافظه در آنها کمتر است (این همان عاملی است که باعث میشود باتریها به مرور زمان سختتر شارژ شوند). در مقابل باتری لیتیوم-پلیمری انعطاف بیشتری در اندازه و شکل دارند و طول عمرشان هم بیشتر است، همچنین وزن سبکتری هم دارند.
-
نوع پورت شارژر
نوع خروجی در بیشتر پاوربانکها یکسان بوده و از نوع USB Type A است، ولی پورت ورودی میتواند Micro-USB، Type-C و یا لایتنینگ باشند که مورد آخر اجازه میدهد با شارژر آیفون هم بتوانید پاوربانک را شارژ کنید. میتوانید این مورد را با شارژر تلفن همراهتان هماهنگ کنید تا مجبور نباشید برای شارژ پاوربانکتان سیم جداگانه تهیه کنید. راهنمای خرید کابل شارژر را هم بخوانید تا اطلاعات بیشتری در مورد انواع کابل شارژر و کیفیت هر کدام به دست بیاورید.
سایر نکات مهم در خرید پاوربانک باکیفیت
علاوه بر ویژگیهای عمدهی بالا، نکات مهم دیگری هم وجود دارند که برای خرید بهترین شارژر همراه باید به آنها دقت کنید:
- هرچه میزان ظرفیت پاوربانک بیشر باشد، شارژ شدنش بیشتر طول میکشد، همچنین اینکه قابلیت فست شارژ داشته باشد یا نه هم خیلی مهم است. فرض کنید شارژرتان ۲ آمپر باشد، در اینصورت برای شارژ یک پاوربانک با ظرفیت 10000 mAh به بیش از 5 ساعت زمان نیاز دارید. اما چرا بیش از 5 ساعت؟ زیرا همه شارژ ورودی ذخیره نمیشود و بازدهی پاوربانکها 100% نیست. این موضوع در هنگام شارژدهی هم صادق است، یعنی مثلا یک پاوربانک 10000 mAh در واقعیت به اندازه 7000 یا 8000 mAh شارژدهی خواهد داشت.
- بعضی از پاوربانکها دارای یک نشانگر هستند که میزان شارژ باقیمانده را نشان میدهد تا بدانید چه موقع آن را شارژ کنید. این نشانگر میتواند به شکل چراغهای LED باشد که به طور حدودی میزان شارژ را نشان میدهد یا اینکه دارای صفحهای برای نمایش دیجیتال اعداد باشد. روش صحیح شارژ پاوربانک را هم یاد بگیرید تا پاوربانک شما هم آسیب نبیند و هم بتوانید به بهترین شکل از آن استفاده کنید.
- بدنه پاوربانکها میتواند از جنسهای مختلفی باشد، مثلا استیل و آلومینیومی و یا پلاستیک فشرده. هرچند شاید مدلهای فلزی ظاهر شیکتر و عمر بهتری داشته باشند، اما مدلهای پلاستیکی قیمت تمام شده را کاهش میدهند و سبکتر هم هستند. رویهی بدنه میتواند صاف و صیقلی و دارای بافت باشد که مورد دوم از لغزش و سر خوردن آن از دست جلوگیری میکند اما زودتر هم کثیف میشود.
- اکثر پاوربانکها ۵ ولتی هستند، این عدد برای انواع تبلت، گوشی و … مناسب است اما برای شارژ دستگاهّهای بزرگتر مانند لپتاپ به ولتاژهای بالاتری نیازمندید. بنابراین با پاوربانکهای معمولی نمیتوانید لپتاپتان را شارژ کنید.
- بهتر است در هنگام خرید پاوربانکی را انتخاب کنید که تکنولوژی شارژ هوشمند دارد، در این صورت میزان جریان و ولتاژ مناسب برای هر دستگاه توسط پاوربانک تعیین میشود و آسیب رسیدن به دستگاه جلوگیری خواهد شد.
- هرچند بیشتر پاوربانکها این گزینه را دارند، اما دقت کنید شارژر همراهتان دارای تکنولوژی محافظ باشد. این لایه محافظ از داغ شدن بیش از حد، شارژ و دشارژ بیش از حد و اتفاقاتی از این قبیل جلوگیری میکند.
- بعضی از پاوربانکها به همراه سیم شارژ ارائه میشوند اما در بیشتر مدلها باید از سیم شارژر خودتان استفاده کنید، البته این عامل باعث کاهش قیمت پاوربانک هم خواهد شد.
- بهتر است برای پایین آوردن قیمت سراغ مارکهای متفرقه و ناآشنا نروید، چون با اینکه ممکن است این مدلها ارزانتر باشند، اما نه تنها امکان زود خراب شدن و نداشتن کاربرد کافی را دارند، بلکه شاید حتی به باتری گوشیتان هم آسیب برسانند و ضررشان بیش از فایدهشان باشد.
چند سوال که احتمالا ذهن شما را درگیر کردهاند:
چه سوالاتی در ذهن شماست؟
چه نوع پاوربانکی بخریم؟
بسته به اینکه خودتان چه مدلی دوست دارید و چه مدل پاوربانکی با گوشی شما سازگار است گزینههای مختلفی جلو روی شماست. اینکه ظرفیت آن چقدر باشد به ظرفیت گوشی خود شما بستگی دارد. یا اینکه دوست دارید چه برندی استفاده کنید. اما نکات مهم دیگری هم وجود دارند که در این مطلب به آن پرداختهایم.
مشخصات یک پاوربانک خوب کدامند؟
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم ظرفیت پاوربانک، تعداد پورتها، تعداد گوشیهایی که میتواند همزمان پر کند. سرعت شارژ پاوربانک، یا سرغت شارژ شدن گوشیها توسط پاوربانک و مواردی از این دست جزو ویژگیهایی هستند که در خرید هندزفری باید به آن توجه کنید.
چطور پاوربانک خوب را تشخیص دهیم؟
در وهله اول باید پاوربانک را از جایی بخرید که کاملا مطمئن باشد. چون پاوربانکهای فیک و تقلبی به شدت زیاد شدهاند. بعد باید ویژگیهای هر پاوربانک را به دقت مطالعه و بررسی کنید. با سایر پاور بانکها مقایسه کنید و در نهایت تصمیم بگیرید.
جمعبندی
استفاده زیاد از انواع دستگاههای دیجیتال و هوشمند، تامین شارژ را همیشه و در همهجا ضروری کرده است، بنابراین با دانستن مشخصات پاوربانک خوب میتوانیم یک همراه عالی و همیشگی داشته باشیم. فراموش نکنید خرید بهترین پاوربانک لزوما به معنی خرید گرانترین مدل نیست، بلکه به این معنی است که متناسب با نیاز و کاربردتان بهترین گزینه را انتخاب کنید. پس سعی کنید قبل از خرید نکات خرید شارژر همراه را مرور کنید و پس از مقایسه و بررسی پاوربانکهای مختلف اقدام به خرید کنید. اگر قصد دارید سایر لوازم جانبی گوشی را هم خریداری کنید راهنمای خرید لوازم جانبی موبایل را از دست ندهید. اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دارند که میتوانید به راحتی بهترین لوازم جانبی گوشی را انتخاب کنید.
سلام من یه کابل میخوام که گوشیم را به تلوزیون وصل کنم آیا قیمتش چند هست
برای خرید کابل HDMI به دسته بندی کابل و تبدیل گوشی موبایل سر بزنید و از بین نمونههای متنوع میتونین انتخاب کنین.
سلام و تشکر بابت این مطلب مفید.
آیا پاوربانکی هم هست که به موازات متصل کردن برق شارژر ورودی خروجی آن هم فعال بماند. اگر مدل خاصی سراغ دارید که این ویژگی را داشته باشید لطفا بفرمائید.