راهنمای خرید گلس گوشی، بهترین محافظ صفحه موبایل
حتماً برایتان پیش آمده است که پس از انتخاب و خرید گوشی موبایل، فروشنده به شما مدلهای گلس یا محافظ صفحهنمایش دستگاه را نیز پیشنهاد کند. این قطعه نازک و معمولاً بیرنگ به قدری در محافظت از صفحهنمایش گوشی اهمیت دارد که بدون وجود آن، استفاده از گوشی با خطرات جدی روبرو خواهد شد. زیرا کافی است کوچکترین خراشی روی صفحه بیفتد تا از قیمت گوشیتان کاسته شود. بدتر آن این که بدون وجود گلس امکان آسیبدیدگی نمایشگر بیشتر است و حتماً میدانید هزینه تعمیر یا تعویض آن چقدر بالاست. بنابراین ما میخواهیم در راهنمای خرید گلس گوشی، به شما کمک کنیم تا مناسبترین گلس را برای موبایلتان انتخاب و خریداری کنید.
گلس گوشی چیست و چرا انقدر مهم است؟
طبیعتاً همه کاربرانی که از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند، میدانند که گلس گوشی چیست. اما اینجا قصد داریم تا تعریف کاملتری از این قطعه ارائه دهیم. گلس یا محافظ صفحه موبایل، صفحهای نازک و شیشه مانند است که خود از چند لایه نازکتر تشکیل شده است. این لایهها بهصورت چسبنده روی هم قرار گرفته و یک صفحه یکنواخت را ایجاد کردهاند. جنس هر لایه از سیلیکون و مواد چسبنده است و در انواع مختلف با متریال متفاوت به بازار عرضه میشود. در ادامه علاوه بر بررسی انواع گلس گوشی و سوالات متداول در مورد گلس، با مزایا، معایب و ویژگیهای آن آشنا خواهید شد.
با وجود گلس، صفحهنمایش در برابر ضربهها، سقوط گوشی، آسیبها و نیز خطوخشها محافظت میشود. شاید بتوان گلس را مهمترین وسیله جانبی گوشیها دانست که پس از خرید گوشی، باید به سراغش رفت. علاوهبر جلوگیری از آسیبدیدگی صفحهنمایش، گلس میتواند مانع از کاهش کارایی در قسمت تاچ صفحه نیز بشود؛ زیرا در اثر استفاده مداوم و برخورد اسکرین با اشیای مختلف، بدون وجود گلس، کاراییاش به تدریج ضعیف میشود.
انواع گلس برای گوشی موبایل را بشناسید!
گلسها با توجه به متریال یا جنس مواد تشکیل دهنده به چند نوع مختلف تقسیم میشوند. اهمیت متریال یا جنس گلس به قدری است که کارایی و طول عمر این لوازم جانبی به آن بستگی دارد. از این رو نکات مهم در خرید گلس گوشی باکیفیت را بررسی خواهیم کرد و انواع گلس را با توجه به متریال یا جنسش معرفی میکنیم تا بتوانیم تفاوتهایشان را بهتر درک کنیم.
گلسهای TPU
یکی از انواع گلس برای گوشی، محافظهای TPU یا همان ترموپلاستیک پلیاورتان هستند. این مدلها، از جمله گلسهایی هستند که حالت ژلهای دارند و کم ضخامت هستند. گلسهای TPU در دو نوع چسبنده و بدون چسب تولید میشوند. مزیت نوع چسبنده آنها در این است که وقتی آن را روی گوشی نصب میکنید، دیگر حبابی زیر گلس وجود نخواهد داشت. یکی از معایب این نوع گلسها در این است که کاربر نمیتواند بهراحتی و سریع صفحهنمایش را لمس کند؛ زیرا این گلسها به هنگام لمس اصطکاک بیشتری از خود تولید میکنند. این نوع محافظهای صفحه نمایش، از ویژگیهایی همچون انعطافپذیری و قابلیت ارتجاع برخوردارند و میتوانند لبههای گوشی را نیز پوشش دهند. همچنین این گلسها با وجود ویژگی self-healing، توانایی برطرف کردن خشهای به وجود آمده را دارند. خوشبختانه گلسهای TPU با قیمت مقرونبهصرفهای در بازار عرضه میشوند.
گلسهای PET
گلسهای PET که با عنوان پلیاتیلن ترفتالات شناخته میشوند، از ویژگیهایی منجمله قیمت ارزان و مقاومت برخوردارند و از طرفی استحکام کم و وضوح تصویر پایینی دارند. یکی دیگر از ایرادات این نوع گلسها پوشش ندادن لبههای گوشی به دلیل تخت بودن آنهاست. بهطور کلی، این محافظهای صفحهنمایش برای گوشیهای لمسی ساده و خمیده چندان مناسب نیست. هرچند برای کاربرانی که قصد دارند هزینه کمی برای خرید گلس بپردازند، مدلهای PET میتواند گزینه مناسبی باشند.
گلسهای سرامیکی
گلسهای سرامیکی جدیدترین انواع گلس برای گوشی موبایل محسوب میشوند که به گلسهای نشکن نیز معروف هستند. این نوع محافظهای صفحه از متریال کوارتز و سیلیکات تولید میشوند که البته از شفافیت بالایی نیز برخوردارند. گلس سرامیکی میتواند بهخوبی در برابر ضربه و خطوخش مقاومت کند. از این جهت این نوع گلسها در مقایسه با مدلهای دیگر، رتبه بالاتری در محافظت از گوشی دارند. در این راهنمای خرید محافظ صفحه گوشی باید بدانید به دلیل کارایی و مقاومت بیشتر، قیمت نسبتاً بالاتری نیز در بازار دارند.
گلسهای Tempered یا حرارتدیده
این نوع گلسها از نظر کارکرد به مدلهای TPU شباهت دارند. گلسهای حرارتدیده برای نمایشگرهای معمولی و خمیده مناسب هستند و تقریباً برای هر مدل گوشی تولید میشوند. گلسهای Tempered در دو نوع دورچسب و تمامچسب ساخته شده و در بازار عرضه شدهاند. به همین دلیل است که نیازی به چسبکاری ندارند و فرایند نصبشان بسیار آسان است. این محافظها نسبتاً ضخیم تولید میشوند و بهدلیل داشتن حاشیه، بعد از نصب روی گوشی قابل دیدن هستند. محافظ صفحه حرارتدیده در بین انواع گلس برای گوشی قیمت بالایی دارد و ممکن است بسیاری از کاربران ترجیح دهند از مدلهای مقرونبهصرفهتر یکی را انتخاب کنند.
گلسهای شیشهای
همانطور که مشخص است گلس شیشهای از جنس شیشه ساخته میشوند، از این جهت میتوان انتظار داشت که نسبتاً شکننده باشند. البته از مزایای آنها میتوان به مقاومت و ضخامت بالاتر و نیز شفافیت بیشتر اشاره کرد که نیاز خیلی از کاربران است. بهطوری که در سالهای اخیر، این مدلها با انواع پلاستیکی همچون TPU و PET در رقابت هستند و توانستهاند سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص دهند. درصورتی که نیاز به تعویض گلس وجود داشته باشد باید از یک راهنمای تعویض گلس گوشی موبایل کمک گرفته شود.
گلسهای نانو
گلس نانو مایع، یکی دیگر از انواع گلس برای گوشی است که جزو مدلهای پرطرفدار به شمار میرود. این محافظها مقاومت بالایی در برابر خطوخش و ضربه دارند و بهخوبی از گوشی محافظت میکنند. گلس نانو مایع از مواد نانو پلیمر تولید میشوند و با چسب مخصوص به نمایشگر میچسبد، به همین دلیل در صورت ورود ضربه حالت شکننده نداشته و تکه تکه نمیشود. با وجود اینکه نانو مایع ضخامت زیادی ندارد، اما در اکثر موارد از ویژگیهایی چون سختی 9H و آنتی رفلکس بودن برخوردار است. قابلیت آنتیرفلکس اجازه نمیدهد اشعههای نور آفتاب در هنگام کار کردن با گوشی به چشمان تابیده شوند.
تنها ایرادی که در این راهنمای خرید گلس موبایل باید به آن اشاره کنیم، عدم امکان جداسازی از نمایشگر است. یعنی همین که آن را با چسب مخصوص روی گوشی نصب کردید دیگر فکر جدا کردنش را از سرتان بیرون کنید.
گلسهای مات
گلسهای مات نوعی از محافظ صفحه نمایش گوشی هستند که نور خورشید را منعکس نمیکنند. بازتاب نور در محیطهای باز باعث میشود تا محتوای نمایشگر به خوبی دیده نشود، به همین دلیل گلس مات بهترین گزینه برای حل این مشکل است. از دیگر مزایای این گلسها میتوان به ضد لک و اثر انگشت بودن اشاره کرد. به نحوی که در اثر استفاده زیاد از صفحهنمایش، اثری از لک یا انگشت روی آن باقی نمیماند. علاوه بر این خاصیت مات بودن این محافظها، تا حد زیادی از خستگی چشمها به هنگام استفاده مداوم از گوشی جلوگیری میکند. البته ایراد مهم این مدلها آن است که وضوح تصویر و دادههای صفحه نمایش را کمی پایین میآرود. گلسهای مات حالت نشکن و انعطافپذیر دارند و از نمایشگر بهخوبی در برابر ضربهها و آسیبها محافظت میکنند. خاصیت ضدچربی این محافظ صفحه مخصوصاً مناسب افرادیست که به گیم علاقه دارند و زیاد به نمایشگر دست میزنند.
گلسهای حریم شخصی
این گلسها یک ویژگی بسیار خوب دارند که در دنیای شلوغ امروز حسابی به کار میآید. از آنجایی که خیلی از ما از لوازم نقلیه عمومی استفاده کردهایم، حتماً تجربه سرک کشیدن در اطلاعات گوشیمان را داشتهایم. خوبی گلس پرایوسی این است که فقط از زاویه مستقیم قابل رویت هستند و اگر از بغل به نمایشگر گوشی نگاه کنید، فقط یک صفحه سیاه میبینید. بنابراین پیشنهاد میکنیم که حتماً یکی از این مدلها برای موبایلتان تهیه کنید تا جلوی چشمهای کنجکاو را بگیرید!
در جدول زیر مزایا و معایب و راهنمای خرید هر گلس را بهطور خلاصه شرح دادهایم تا بدانید کدام محافظ صفحه نمایش برای گوشی شما مناسب است.
نوع گلس | مزایا | معایب |
گلسهای TPU | نصب آسان توسط کاربر/قیمت مقرونبهصرفه/انعطافپذیری زیاد | استحکام پایین/خطوخش برداشتن/طول عمر و دوام نسبتاُ کم |
گلسهای PET | قیمت ارزان | مقاومت پایین در برابر خطوخش/وضوح و شفافیت کم/عدم پوشش لبههای گوشی |
گلسهای سرامیکی | مقاومت بالا در برابر ضربه/شفافیت زیاد/کارایی بالا | گرانقیمت بودن |
گلسهای حرارتدیده | مقاومت زیاد در برابر سرما و گرما/قیمت مقرونبهصرفه نسبت به عملکرد | مقاومت کم به هنگام برخورد با شن، ماسه و سنگ/نصب دشوار |
گلسهای شیشهای | استحکام و مقاومت/زیادشفافیت بالا | گرانقیمت بودن/کاهش عملکرد تاچ صفحه/انعطافپذیری پایین |
گلسهای نانو مایع | بهبود تجربه لمس صفحهنمایش/مقاومت بالای صفحه در برابر انواع مایعات | گرانقیمت بودن/عدم امکان جدا شدن گلس از روی نمایشگر |
گلسهای مات | جلوگیری از بازتاب نور/عدم جذب اثر انگشت و لک/حالت نشکن و انعطافپذیر | کاهش وضوح و کیفیت تصویر. |
گلسهای پرایوسی | حفظ امنیت اطلاعات گوشی | کاهش وضوح صفحه |
فاکتورهای مهم در خرید گلس گوشی کدامند؟
هنگام خرید گلس برای گوشی معیارهایی وجود دارند که شما را به خرید بهترین و مناسبترین صفحه نمایش هدایت میکنند. هر کدام از این فاکتورها شامل ویژگیهای خاصی هستند که باعث تفاوت گلسها در ساختار، جنس و ظاهر آنها میشود. برای مثال در راهنمای خرید گلس سامسونگ، بهعنوان یکی از پرطرفدارترین گوشیهای بازار، باید حتماً موارد زیر را در نظر بگیرید. از نظر شما بهترین مارک گلس سامسونگ از نظر امنیت و امکانات کدام است؟
- میزان انعطافپذیری
یکی از فاکتورهایی که در راهنمای خرید گلس موبایل باید به آن توجه شود، میزان انعطافپذیری گلس است. در این خصوص هر چه انعطافپذیری محافظ صفحه گوشی بیشتر باشد، کمتر دچار آسیب و شکستگی شده و عمرش افزایش مییابد. همچنین با وجود محافظ انعطافپذیر، نمایشگر گوشی شما نیز بهتر محافظت خواهد شد.
- چسبندگی
چسبندگی گلس یکی از فاکتورهایی است که باید به هنگام خرید گلس گوشی به آن توجه کنید؛ زیرا هرچه محافظ صفحهنمایش چسبندگی بیشتری داشته باشد، مسلماً ماندگاری طولانیتری روی اسکرین خواهد داشت. گلسها معمولاً در دو نوع دورچسب و تمامچسب عرضه میشوند که مدل تمامچسب بین کاربران پرطرفدارتر است.
- وضوح و شفافیت
از دیگر فاکتورهای مهم در راهنمای خرید گلس موبایل، میزان شفافیت گلس است. یادتان باشد که همیشه به سراغ نوعی از گلس بروید که وضوح صفحه را حفظ کند. در واقع اگر شفافیت خیلی برایتان مهم باشد، لازم است این را بدانید که همه محافظها تا حدودی باعث مات شدن اسکرین میشوند. اما اینکه کدام مدل را انتخاب کنید میتواند تأثیر زیادی در تجربهتان از گلسها داشته باشد. بهطور مثال گلسهای مات جزو مدلهایی هستند که شفافیت را کم میکنند، اما به دلیل داشتن ویژگیهای مفید دیگر همچنان طرفداران خودشان را دارند.
- برخورداری از لایه حریم شخصی
برخی از گلسها یک لایه حریم شخصی دارند که اجازه نمیدهد اطرافیان به محتوای گوشی سرک بکشند. گلسهایی که از این لایه برخوردارند برای کاربرانی مناسباند که بیشتر در مکانهای عمومی از گوشی خود استفاده میکنند. این مدل گلسها بهگونهای هستند که اطرافیان کاربر در دیدن محتوای صفحه از زوایای مختلف با محدودیت روبهرو میشوند. اما برای افرادی که مستقیماً در جلوی نمایشگر قرار دارند مشکلی ایجاد نمیکنند. گلسهای پرایوسی سیاه هستند و ممکن است اندکی وضوح صفحه را کاهش دهند.
- میزان سختی گلس
در راهنمای خرید محافظ صفحه باید به معیار سختی گلس نیز دقت زیادی شود؛ زیرا این ویژگی عملاً مهمترین نقش در محافظت از صفحه گوشی را دارد. با معیار سختی میتوان کیفیت و مقاومت گلس را مشخص کرد. معمولاً سختی 9H بهعنوان مناسبترین میزان سختی برای گلسهای گوشی تعیین شده است. این میزان سختی نشان میدهد که در صورت خط کشیدن روی گلس با نوک 9H اثری از خراش روی آن باقی نخواهد ماند. البته این مقدار کمی تئوری است و در عمل میتواند کمی متفاوت باشد.
- خودترمیمی
خود ترمیمی یا self-healing ویژگی جالبی است که در برخی از گلسها وجود دارد. با وجود این ویژگی، گلس میتواند خطوط ریزی را که روی اسکرین افتاده بهتدریج پر کند. محافظهایی با این قابلیت برای کاربرانی که روی صیقلی بودن نمایشگر حساسیت زیادی دارند و میخواهند سطح گلس همیشه صاف و بدون خط باشد، بسیار مناسب است.
- لایه یا پوشش چربیگریز Oleophobic
اگر برایتان مهم است که لک اثر انگشت روی صفحه باقی نماند، گلسهایی با پوشش اولئوفوبیک گزینه بسیار مناسبی برایتان هستند. پوشش یا لایه اولئوفوبیک باعث ایجاد سطحی غیرچسبنده روی گلس شده و حالتی چربیگریز به آن میدهد. به این ترتیب زمانی که با تاچ گوشی کار میکنید، چربی پوستتان روی اسکرین نمیماند و باعث کثیف به نظر رسیدن نمایشگر نمیشود.
- ویژگی حفاظتی Military Grade
از دیگر معیارهای مورد بررسی در راهنمای خرید گلس گوشی، وجود قابلیت Military Grade Protection است. با وجود این قابلیت، گلسها از مقاومت بالاتری در برابر ضربه و خطوخش برخوردار خواهند بود. در واقع این ویژگی در ساختار گلس خود را نشان میدهد و با وجود آن، گلس میتواند بهخوبی از صفحه نمایش گوشی محافظت کند.
- عدم بازتاب نور
گلسهایی با قابلیت عدم بازتاب نور یا Anti-Glare در زیر نور آفتاب با مشکل سیاه شدن صفحه نمایش روبهرو نمیشوند. به این ترتیب نیازی نیست هربار که بیرون هستید روشنایی صفحه را تا انتها زیاد کنید. بهعلاوه بالا بردن روشنایی صفحه میتواند در مصرف میزان باتری گوشی نیز تأثیرگذار باشد، که با این گلسها چنینی مشکلی نیز نخواهید داشت.
اصطلاحات مهمی که باید در رابطه به گلسها بدانید
در این قسمت از راهنمای خرید گلس موبایل به بررسی مفهوم چند اصطلاح که روی جلد گلسها درج میشود پرداختهایم. این اصطلاحات ممکن است برای بسیاری از کاربران چندان اهمیتی نداشته باشند، اما در صورتی که ندانید تفاوت گلس 2.5D ، 3D ، 5D ، 9D و 11D چیست ، هنگام خرید کاملا به اشتباه خواهید افتاد و ممکن است نوعی از گلس را انتخاب کنید که به کل با نیازهای گوشی شما متفاوت باشد.
2D | این اصطلاح نشان میدهد که گلس از نوع ساده بوده و لبههای گرد ندارد. این محافظ صفحه را میتوان از جمله قدیمیترین مدلهای گلس دانست. وقتی این محافظ را روی نمایشگر نصب میکنید، در دست گرفتن گوشی خیلی راحت نیست. همچنین لبههای آن طوری است که محکم روی صفحه نمیچسبند و بهراحتی کنده میشوند. |
2.5D | برخلاق مدلهای قبلی، گلسهای 2.5D دارای لبههای گرد هستند و به خوبی روی نمایشگر مینشینند. این ویژگی باعث میشود که کارایی محافظ صفحه بهتر شده و لبههایش هنگام کار کردن بلند نشوند. |
3D | این گلسها مناسب گوشیهای Curve هستند که لبههای منحنی دارند. گوشیهایی مانند Galaxy S6 لبههایشان صاف نیست و نیاز به گلسی دارند که این حالت خمیده را هم پوشش دهد. برای تهیه این محافظها به گلس حرارت میدهند تا متناسب با نوع صفحه نمایش شکل بگیرد. |
5D | این گلسها نیز به مدلهای 3D شباهت دارند. کار اصلی گلس 5D این است که لبههای گوشی را بهخوبی محافظت کند تا هیچگونه فضای خالی بین صفحهنمایش و گلس باقی نماند. این نوع طراحی، لمس نمایشگر را برای کاربر آسان میکند و باعث زیباتر شدن آن نیز میشود. |
9D | این محافظ صفحه از نوعی فناوری استفاده میکند که میتواند شفافیت شیشه نمایشگر را افزایش دهد. اما از همه مهمتر، گلسهای 9D به کارایی و استحکام بالایشان معروف هستند. |
11D | این گلسها از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردارند. همچنین شفافیت زیادی داشته و از نظر میزان سختی نیز در سطح 9H قرار دارند. |
20D | تفاوت گلسهای 20D و 11D در این است که در تولیدشان از نوعی فناوری جدید خمش استفاده شده که توانایی پوشش تمامی لبههای نمایشگر را فراهم میکند. |
گلسهای محافظ گوشی، انتخابی عالی برای حفاظت صفحه نمایش هستند. با وجود تنوع بیشمار انواع گلس که تعدادی از آنها را در بالا معرفی کردیم، میتوانید بهراحتی یک گزینه مناسب برای نیازهای خود پیدا کنید. از گلسهای نازک و شفاف با تمرکز بر حفظ زیبایی و روشنایی صفحهنمایش گوشی گرفته تا گلسهای مقاوم و ضدضربه که صفحه را در مقابل خش محافظت میکنند، گزینههای متنوعی پیش رویتان قرار دارد. همچنین، گلسهای ضد لک و ضد اثر انگشت نیز وجود دارند که به شما امکان میدهند صفحه نمایشی شفاف و بدون انعکاس را تجربه کنید. پس هرچه سریعتر مدل مورد نیازتان را پیدا کنید تا دیگر دغدغه آسیب دیدن اسکرین گوشی را نداشته باشید.
سوالات متداول انواع گلس گوشی موبایل
گلسها با نصب و قرار گرفتن روی نمایشگر از تاچ و اسکرین در برابر ضربهها، آسیبها، افتادن و خطوخش جلوگیری میکنند.
گلسهایی که از این ویژگی برخوردارند نوعی حریم شخصی برای کاربر فراهم میکنند که اطرافیان آنها از دیدن محتوای صفحه گوشی کاربر با محدودیت روبرو میشوند.
پوشش اولئوفوبیک لایهای است که روی برخی از گلسها وجود دارد و سطحی غیرچسبنده روی گلس ایجاد میکند. در این صورت اثر انگشت یا لک به میزان بسیار اندکی روی گلس باقی میماند که به سختی میتوان آن را مشاهده کرد.
این میزان سختی نشان میدهد که اگر با نوک 9H روی گلس خط کشیده شود، اثری از آن باقی نخواهد ماند. معمولا گلسهای باکیفیت از این میزان سختی برخوردارند. سختی الماس برابر با 10H است.
با توضیحات شما فکر میکنم گلس سرامیکی بهتر از بقیه باشه.
برای گوشی شیائومی نوت ۱۱ کدوم محافظ صفحه بهتره؟ میشه لطفا راهنمایی کنین.
سلام زهرای عزیز
خیلی بستگی به تصمیم خودت داره. ما تو همین راهنمای خرید گلس توضیح دادیم که اغلب انواع گلسها برای استفادتون خوبن.
میتونم بگم که بهتره گلس مات و نانو مایع نگیری چون اولی کیفیت صفحه نمایشت رو پایین میاره و برای دومی پشیمونی معنایی نداره :)))
سلام ببخشید من یک قلم نوری خریدم که خواستم بدونم گلس تبلت بهتره یا گلس لپتاپ؟؟؟؟؟
گلس شیشه ای برای سامسونگ a70 هم خوبه؟
سلام سعید عزیز
بله این گلس گزینهی مناسبی برای گوشی شما است.
سلام من یک قلم نوری خریدم خواستم بدونم که گلس تبلت مناسبه یا گلس لپتاپ ؟؟؟بعد ایل گلس های لپتاپ هم استحکامات مثل گلس گوشی است ایا؟؟؟